ZORG EN WELZIJN

Je vind hier zaken als tips om goed voor jezelf te zorgen met weinig geld, (gratis) huishoudelijke ondersteuning etc. Voor je kinderen is het belangrijk op een sport te kunnen en mee te kunnen doen bij schoolactiviteiten. Maar ook tips bij opvoeden is soms handig. Want geldzorgen maakt ook opvoeden soms lastig.

Huisartsen

Je kan gerust bij je huisarts aangeven dat je geldzorgen hebt. Hij of zij kan dan met je mee kijken naar bijv. medicatie voorschrijven zodat je dat niet bij een drogist hoeft te halen. Ook kan de artsassistent of praktijkondersteuner je op weg helpen naar andere vormen van zorg.


st. Zorgsaam

Zorgsaam geeft (tijdelijk)hulp waar nodig. Hierbij kan gedacht worden aan:

  • Kraamcatering
  • Vervoer
  • Hulp na een ziekenhuisopname
  • Kleine klusjes in en om het huis
  • Boodschappen doen  
  • Gezelschap houden
  • Even oppassen

Hulp via De Kern

De Kern geeft hulp bij vragen of problemen waar u alleen niet uitkomt. je kunt bij ze terecht voor algemeen maatschappelijk werk, school- en werk, groepswerk en de Formulieren Brigade. De hulp is vrijwillig, dichtbij en gratis.

Jeugd en gezin

In elke fase van het opgroeien van uw kind(eren) is er wel eens een moment dat u met een vraag zit. Je kunt bij ze al je vragen over veel situaties in het gezin en opvoeden daar stellen. Niet schamen maar hulp vragen!


Leger des Heils

Elke werkdag (ma.-vrij) van 9.00-12.00 is er koffieochtend met mogelijkheden tot creatieve activiteiten. Er is altijd iemand met een luisterend oor voor al je zorgen. Ook is er een maatschappelijk werker aanwezig.

Jeugd&cultuurfonds

maakt het mogelijk dat kinderen in gezinnen met weinig geld, toch lid kunnen worden van een sportclub of aan dans, muziek,kunst, theater of iets anders creatiefs kunnen doen. Voor die kinderen betalen we de contributie / het lesgeld en in bepaalde gevallen de benodigdheden