Recht

Rechten en plichten hebben we allemaal. Veel mensen weten vaak niet dat er regelingen zijn die je verder kunnen helpen. We willen een aantal dingen onder jullie aandacht brengen. Als jij het gevoel hebt dat je ergens recht op hebt kun je daar vaak gratis advies over krijgen. Tip. Zit je in een moeilijke situatie? Zorg dat je advies krijgt en geef niet te snel op! Hou vast aan waar je recht op hebt. Google gerust op jouw problemen maar ga niet zonder (gratis) advies dure advocaatkosten maken.


Ombudsvrouw

Ben je niet blij over de manier waarop of de behandeling van je problemen bijv. door de gemeente? Ga dan praten met Callista Bos. Zij luistert, onderzoekt alles goed en gaat samen met je op zoek naar een oplossing.


Bereken je recht

Er bestaan allerlei tegemoetkomingen. Soms meer dan je denkt. Bereken in een paar stappen op welke bedragen je mogelijk recht heeft. Ook zie je waar je deze kunt aanvragen.


Alimentatie

De LBIO helpt gratis bij zorgen dat de alimentatie door je expartner (op tijd) wordt betaalt. Voor veel alleenstaande ouders is het laat of niet (meer) krijgen van alimentatie een groot probleem.

Advocaten

Het kan zijn dat je toch echt een advocaat moet vragen je te helpen je recht te halen. Dit kost vaak veel geld. Zorg dus eerst dat je goede adviezen hebt en zeker bent van je zaak. Bel ook bijv. met het Juridisch loket.

Juridisch loket

In Zwolle is een juridisch loket waar advies en hulp gegeven wordt. Je kunt ze bellen, er zijn veel voorbeeld brieven. Ook geven zij adviezen over de kosten en hoe dat te regelen als je toch echt een advocaat nodig hebt.

En Meer...

Er zijn veel websites en artikelen over waar je recht op hebt of advies kan krijgen. Hier wat wij al hebben geonden.