Regelingen via gemeente Kampen

Hieronder de regelingen en voorzieningen in de gemeente Kampen. Veel zaken regel je bij de gemeente. Maar er zijn ook veel andere regelingen. Zoals vaak gezegd; kom je er niet uit? Vraag om hulp en tips op de Facebookgroep Rondkomen in Kampen. Ook kun je bij de Welzijnswinkel aankloppen voor hulp. Tip: kijk ook verder naar beneden op deze pagina!


Afspraak maken met iemand bij
de gemeente bel 038-3392999Afspraak maken voor hulp bij aanvragen? bel 038-3335924   

Bijstand aanvragen

Geen werk of niet genoeg inkomsten uit werk? Met je digiD kun je in Kampen via werk.nl bijstand aanvragen als aanvulling / inkomsten

Bijzondere Bijstand

Heb je bijzondere kosten? Mogelijk heb je recht op bijzondere bijstand. Regelen kan via de gemeente.

Bijstand ZZP'ers

Ben je zzp'er of heb je een bedrijf met (tijdelijk) financiele problemen? Kijk dan bij Bijstand voor Zelfstandigen.

Hulp bij schulden 

Heb je achterstanden en/of schulden? Vraag zo snel mogelijk hulp aan! Dit kan via de gemeente of klop aan bij de Welzijnswinkel.

Zorg nodig?

Hulp nodig met je gezondheid, je kinderen, je huishouden of vervoer en sociale contacten? De WMO consulenten van de gemeente denken mee.

Chronisch ziek?

Ben je chronisch ziek of heb je een handicap? Dan heb je misschien recht op 75,- tot 250,- (per jaar) tegemoetkoming van de gemeente.

PC-Regeling

Heb je een laag inkomen en kind(eren) in groep 7/8 of op de middelbare school? Dan kun je met hulp van de gemeente een computer aanschaffen.

Kwijtschelding

Als je de gemeente belasting niet kunt betalen, kan je vragen of de gemeente het kwijtschelden. Je hoeft de belasting dan niet te betalen. Soms krijg je alleen kwijtschelding voor een deel van de belasting. Je betaalt dan minder belasting. De gemeente houd rekening met je inkomen, uitgaven en bezittingen.

Meedoenbon

Heb je een laag inkomen en moeite om leuke dingen te ondernemen of te sporten? vraag dan de meedoenbon aan!

Jeugdcultuur fonds 

Wil je kind(eren) graag sporten of op een sport of andere les en kun je dit niet betalen? kijk dan of je via jeugdcultuurfonds het kan regelen.

Voedselbank

Hou te weinig geld over voor je dagelijkse boodschappen? Dan kun je kijken of je via de voedselbank pakketten kunt krijgen.


BePart Kampen

BePart ondersteunt gezinnen met kinderen door een leuk pakket met o.a waardebonnen om ergens aan mee te kunnen doen. Ook kun je bij BePart een varjaardagspaket aanvragen.